KrF vil fjerne eiendomsskatten

Mange kommuner har store økonomiske utfordringer, ikke minst vår nabokommune Birkenes hvor Rådmannen foreslår høy eiendomsskatt, og store kutt i tjenestene til innbyggerne. Dette for å klare å få ihop et budsjett for 2014. Heldigvis er det ikke så ille i Lillesand, men også her har vi utfordringer.

Budsjettforslaget fra Rådmannen i Lillesand inneholder stort sett uforandrede nivåer i forhold til budsjett for 2013. Det vil si at lønnsvekst eller vekst i tjenester ikke vil bli kompensert, noe som vil bli utfordrende for mange enheter i kommunen dersom det blir vedtatt politisk.

Rådmannen foreslår også en kraftig øking i eiendomsskatten ved å fjerne bunnfradraget. Disse pengene skal settes inn på fond. Tanken bak å øke avsettingen til fond er god, men å gjøre det ved å beskatte innbyggerne i kommunen hardere synes jeg ikke noe om. KrF gikk til valg på å redusere og om mulig fjerne eiendomsskatten. Min beskjed er derfor tydelig – vi vil ikke gå med på å øke eiendomsskatten på noen som helst måte. Dette er en skatt som rammer delvis tilfeldig og ofte urettferdig.

Nå begynner budsjettarbeidet i KrF og i posisjonsgruppa, hvor vi skal se gjennom Rådmannens forslag, og prøve å finne gode løsninger.

Post to Twitter

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *