Mer kristendom i skoleundervisningen

Leserinnlegg til Høvågavisa 12. mai 2011.

FAU ved Høvåg skole har fattet et vedtak hvor de ønsker minimum 55 prosent kristendomsundervisning i  RLE-faget på skolen. Dette er et meget godt initiativ!

Norge har en tusenårig kristen kulturtradisjon. Kristne verdier har i stor grad formet vårt samfunn. Trygghet på egen tro og identitet, og kunnskap om hva som har formet det samfunnet en lever i gir et godt utgangspunkt for møtet med andre kulturer. Derfor er skolens undervisning i kristendom viktig.

KrF i Kristiansand vil arbeide for å innføre 1 time med frivillig kristendomsundervisning i SFO-tiden. Jeg synes dette er et interessant forslag, som eventuelt kan gjennomføres også i Lillesand kommune.

Kristendomen har generelt fått mindre plass i samfunnet de siste tiårene, ikke minst i skolen. Få unge kan de sentrale fortellinger i Bibelen som har formet kristne verdier, våre høytider, vårt verdensbilde og vårt språk. Alle intiativ som innebærer at den unge generasjonen får høre bibelske fortellinger, samt lære om kristendomens rolle i det norske samfunnet, er derfor viktige. Dette vil Kristelig Folkeparti arbeide for og støtte, både i Lillesand og nasjonalt.

Andreas Brovig (KrF)
1. kandidat på listen til kommunevalget i Lillesand

Post to Twitter

You may also like...

2 Responses

  1. Sondre sier:

    Spennende forslag:)

  2. Anonym sier:

    S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *